blog

Com BQAIT Planner ha transformat Santa Cruz de Tenerife

A tots ens encanta una bona història d’èxit.

A tots ens encanta una bona història d’èxit.

bqait planner

Avui volem presentar-te el cas de José Antonio Herrera Umpiérrez, Director General de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife, qui ha utilitzat BQAIT Planner per a transformar la forma en què gestiona els projectes de la ciutat. Vols saber com ho ha aconseguit?

L’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife tenia identificades des de fa molt temps unes certes disfuncions en el desenvolupament de l’activitat municipal sobre l’espai públic. Una entitat local com la nostra, amb una grandària significativa (més de 210.000 habitants), ha de coordinar l’activitat de molts Serveis i Àrees municipals el treball de les quals incideix sobre els carrers, els parcs, les voreres, etc…. L’absència d’una adequada coordinació pot derivar a vegades en un incorrecte funcionament dels serveis públics i en una altra sèrie de problemes, que podem agrupar en tres diferents categories:

  1. 1. Solapament d’activitats programades (ja sigui esdeveniments, obres o treballs de manteniment) en un mateix lloc la realització simultània del qual és complexa, o fins i tot incompatible.

 

  1. 2. Escassa capacitat d’anticipació per a muntar els dispositius necessaris (neteja, seguretat, etc….) en casos de grans esdeveniments.

 

  1. 3. Intervencions en via pública que ocasionen molèsties a la ciutadania i que s’escometen de manera successiva, quan podrien realitzar-se simultàniament per a generar menys impacte en les persones, el trànsit, etc…

La coordinació que es requereix per a evitar aquestes disfuncions depèn de tres factors que han de trobar-se perfectament alineats:

 

  1. 1. El factor humà, que és el més important. Ha d’existir una consciència generalitzada que no és possible treballar en compartiments estancs i és necessari compartir la informació disponible per a millorar la gestió de l’Ajuntament en el seu conjunt.

 

  1. 2. Els procediments: Ha de quedar perfectament definida la responsabilitat i tasques de cadascuna de les Àrees, vetllant per obtenir els millors resultats possibles en un context de recursos humans i materials limitats.

 

  1. 3. La tecnologia: L’existència de plataformes tecnològiques que ens permetin posar en comú la informació generada en cada Àrea i explotar-la adequadament, es constitueix com un recurs imprescindible en la millora de la gestió.

 

Des de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife s’està fent un esforç per incidir simultàniament en aquests tres factors. Centrant-nos en l’àmbit tecnològic, portem mesos treballant amb l’equip de BQAIT per a disposar d’una plataforma que permeti posar en comú als Serveis municipals la informació relativa a les activitats que promouen i gestionen en l’espai públic, havent-se posat en producció fa aproximadament tres setmanes.

 

Els avantatges que aporta la utilització d’aquesta eina van més enllà de la generació d’un ecosistema que afavoreixi la necessària coordinació entre Àrees mitjançant la georeferenciació de les seves activitats. Disposar d’una base de dades unificada en la qual es recullin les característiques més rellevants de les obres i esdeveniments promoguts per l’Ajuntament, permet l’explotació de gran quantitat d’informació i obre importants oportunitats de millora en diversos camps.

 

A Santa Cruz de Tenerife estem treballant en dues direccions per a aprofitar tot el potencial d’aquesta eina:

 

  1. 1. Millorar la comunicació proactiva amb la ciutadania oferint eines de visualització en diversos suports i formats-de les dades emmagatzemades en l’eina de BQAIT, la qual cosa ens podrà permetre en uns mesos disposar d’una agenda cultural totalment renovada o d’una secció en la nostra web en la qual es podran consultar les obres o els treballs de manteniment programats per als pròxims dies. Tot això, minimitzant el temps que els Serveis municipals dediquen a actualitzar la informació, que únicament s’introdueix una vegada i de forma molt senzilla.

 

  1. 2. Disposar d’informació a nivell macro que pot resultar molt rellevant per a la presa de decisions futures. D’aquesta manera es podran detectar, per exemple, zones d’escassa activitat cultural o barris en els quals la incidència de les obres o treballs de manteniment resulta intensiva. Continuem treballant amb BQAIT en el desenvolupament de diferents fórmules que ens permetin explotar la informació a aquest efecte de la manera més automatitzada possible.



Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contacta

977 900 083

info@bqait.com

Av. Pau Casals, 12B, 

43003 Tarragona

© 2023 BQAIT todos los derechos reservados